maandag 27 oktober 2014

Achtjessteek met een breiraam breien (dubbelzijdig)

Breiraam; Breien; Steek; Steken; Breisteek; Breisteken; Opzetten; Opzetsteek; Opzetsteken; achtjessteek; Loom; knitting; Dubbelzijdig; Dubbel; Makkelijk; Beginner; Eenvoudig; Hobby; Hoe
De achtjessteek wordt gebreid met een breiraam. Een breiraam wordt ook wel een rechte breiring genoemd. Op een breiraam staan twee rijen met pinnen tegenover elkaar. Bij de achtjessteek wordt op beide rijen pinnen van het breiraam gebreid en zo ontstaat een lekker dik breiwerk dat aan beide kanten een mooie steek heeft. De steek van de achtjessteek doet denken aan de rechte E-steek.

Breiraam; Breiring; Breien; Loom; knitting; Hobby

De achtjesteek is erg makkelijk om te maken. De draad wordt eerst over de pinnen van het breiraam gewikkeld en daarna haak je de onderste lus over de bovenste lus. De achtjessteek is erg geschikt voor dikker breigaren en daardoor brei je ook snel. In onderstaand filmpje laat ik zien hoe je de achtjessteek breit op een breiraam.

In het filmpje gebruik ik een dubbele draad van het breigaren Nigar van Zeeman. Dit breigaren heeft een naalddikte 5-6. Dit geeft een erg stevig breiwerk. Je kunt deze dubbelzijdige achtjessteek ook breien met een dubbele draad breigaren met een naalddikte 4-5. Wil je met enkele draad werken, gebruik dan een naaldddikte 7-8.

Omdat de achtjessteek een lekker warm dubbel breiwerk geeft is deze uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld een sjaal, een extra dikke trui of een dekentje.

Kijk hier voor meer dubbelzijdige steken op een breiraam.

In onderstaand Youtube filmpje laat ik zien hoe je de achtjessteek breit op een breiraam:


Blijf op de hoogte van de laatste breipatronen en steken voor een breiring of een breiraam. Volg deze website op:Pinterest

Geen opmerkingen:

Een reactie posten