maandag 3 november 2014

Colsjaal met een breiring breien (3-stap-steek)

colsjaal; breien; breiring; 3-stap-steek;
Een colsjaal is een sjaal die helemaal rondom, zonder naden is gebreid. Je kunt voor de colsjaal dikker breigaren gebruiken als je deze buiten wilt gebruiken of dunner breigaren als je de colsjaal binnen wilt dragen.

Voor deze colsjaal heb ik de 3-stap-steek gebruikt. De 3-stap-steek geeft leuke open vierkantjes. De stappen zijn niet moeilijk en als je ze eenmaal onder de knie hebt, brei je met de breiring heel snel deze colsjaal. Kies een breiring die ruim over je hoofd valt. Ik heb voor deze colsjaal de grootste breiring genomen.

De opzetsteek doe je gebruikt hangt bij deze sjaal af van het breigaren. Als je dikker breigaren gebruikt of een meerdere draden, zet je op met een flexibele steek, zoals de E-opzetsteek. Als je dun breigaren gebruikt zet je op met een stuggere steek, zoals de dubbele E-opzetsteek.

In het onderstaande filmpje laat ik zien hoe je de colsjaal en de 3-stap-steek maakt. Ik gebruik dikker breigaren, je krijgt dan een stugger breisel en de vierkantjes blijven mooi open staan. Het leuke van deze steek is dat deze ook erg geschikt is voor dunner breigaren. Je krijgt dan een soepeler breiwerk dat meer op een visnet lijkt.

Blijf op de hoogte van de laatste breipatronen en steken voor een breiring of een breiraam. Volg deze website op:PinterestGeen opmerkingen:

Een reactie posten